pianínó szállítás - pancelszekreny-szallitas

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

pianínó szállítás

szolgáltatások
A pianínó a zongorák egyik fajtája. Az alakján kívül a másik lényeges különbség, ami megkülönbözteti a zongorától hogy álló húrozású.
A pianínók között van fa és páncéltőkés. A páncéltőkés pianínó a nehezebb és speciálisabb szállítási feladatot igénylő hangszer.
Szállításánál, mozgatásánál semmit nem kell leszerelni, elég, ha a húrozás feletti fedelet és a billentyűzet fedelét kiékeljűk vagy átkötjük. Ragasztót nem használunk, mert roncsolhatja a hangszer lakkozását.
Pianínó szállítást általában az eredeti pozíciójában, de alkalmanként az oldalára fektetve is végezzük. Utóbbi esetre akkor van szükség, ha a pianínót csak így tudjuk a felvonóba behelyezni, bútormozgató kocsi segítségével.
A szállítás után a legtöbb esetben a pianínó újrahangolása szükségessé válik.
Egy páncéltőkés pianínó általában 230- 240 kilogramm súlyú, de előfordulnak magasabb, gyertyatartóval felszerelt pianínók is. Ezek súlya elérheti a 300 kilogrammot is.
A pianínó szállítás esetén, nagyon pontos információkra van szükség. Először is, hogy milyen típusú a pianínó, továbbá az emeletek száma, lifthasználat. A szállítás során az is lényeges, hogy sík terepen mennyit kell vinni a hangszert, illetve milyen felszínű talajon kell ezt megtenni. A pianínó szállítást általában két rakodó végzi, de lehetnek olyan speciális esetek amikor akár négy főre is szükség lehet annak szállításához.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz